top

Ολική ανακαίνιση διαμερίσματος

Designers

Elli Efstratiou

Location        Thessaloniki
Category

RESIDENTIAL

Ένα σπίτι είναι σίγουρα κάτι περισσότερο από τούβλα, είναι η αντανάκλαση της προσωπικότητας και του στυλ των ενοίκων του. Έτσι η  δημιουργία ενός χώρου που αποπνέει μοντέρνα ζεστασιά, για το γραφείο διακόσμησης και ανακαινίσεων Interior Elli  στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ήταν μονόδρομος. Πάμε να ανακαλύψουμε το συναρπαστικό έργο ανακαίνισης υπό την καθοδήγηση του Interior Elli, εστιάζοντας στις custom κατασκευές, τον κρυφό φωτισμό, τις εντοιχισμένες ντουλάπες, τη μοντέρνα κουζίνα και την επιλογή να βάψουμε τους τοίχους σε ανοιχτή γκρι απόχρωση, τα οποία μεταμόρφωσαν το σπίτι σε ένα ζεστό και σύγχρονο καταφύγιο.

ανακαίνιση διαμερίσματος Θεσσαλονίκη

Custom κατασκευές με γυψοσανίδες:

Προκειμένου να επιτευχθεί μια μοντέρνα εμφάνιση, ο εσωτερικός σχεδιαστής επέλεξε προσαρμοσμένες κατασκευές με γυψοσανίδες. Αυτά τα ευέλικτα υλικά επέτρεψαν ευελιξία στο σχεδιασμό της οροφής και των τοίχων, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη ενσωμάτωση του κρυφού φωτισμού. Δουλεύοντας επιδέξια με γυψοσανίδες, ο σχεδιαστής μπόρεσε να δημιουργήσει ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, προσθέτοντας βάθος και χαρακτήρα στο χώρο. Οι καθαρές γραμμές και τα λεία φινιρίσματα των γυψοσανίδων συμπλήρωσαν τέλεια τη συνολική μοντέρνα αισθητική, ενώ παράλληλα παρείχαν έναν κενό καμβά για τον κρυφό φωτισμό με λωρίδες LED να κάνει τη μαγεία του.

Κρυμμένος φωτισμός LED:

Ο φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ατμόσφαιρας κάθε χώρου. Σε αυτή την ανακαίνιση διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη το γραφείο μας ενσωμάτωσε έξυπνα κρυφό φωτισμό LED  στις custom κατασκευές.Αυτό το διακριτικό φως όχι μόνο βελτίωσε τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, αλλά πρόσθεσε επίσης μια ζεστή και φιλόξενη λάμψη στα δωμάτια. Ο απαλός φωτισμός δημιούργησε μια οικεία ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα τόνισε την υφή και το βάθος των σχεδίων από γυψοσανίδες. Ο συνδυασμός των custom κατασκευών και του κρυφού φωτισμού με ταινίες LED παρήγαγε ένα πραγματικά γοητευτικό οπτικό αποτέλεσμα, αναδεικνύοντας τη σύγχρονη ζεστή εμφάνιση που επιθυμούσε ο πελάτης.

Εντοιχισμένες ντουλάπες:

Για τη βελτιστοποίηση του αποθηκευτικού χώρου και τη διατήρηση των καθαρών γραμμών των εσωτερικών χώρων, το γραφείο interior elli αποφάσισε να ενσωμάτωσει εντοιχισμένες ντουλάπες στα υπνοδωμάτια. Αυτές οι custom λύσεις αποθήκευσης σχεδιάστηκαν προσεκτικά για να ευθυγραμμιστούν με τη συνολική αισθητική,  ενώ παράλληλα παρείχαν άφθονο αποθηκευτικό χώρο για ρούχα και αξεσουάρ. Προσαρμόζοντας τις ντουλάπες ώστε να ταιριάζουν με το σύγχρονο ζεστό θέμα, ο σχεδιαστής εξασφάλισε μια συνεκτική και αρμονική εμφάνιση σε όλο το σπίτι, ενώ παράλληλα μεγιστοποίησε τη λειτουργικότητα και την οργάνωση.

Προσαρμοσμένη μοντέρνα κουζίνα με ξύλινα ντουλάπια:

Η καρδιά κάθε σπιτιού είναι συχνά η κουζίνα, και σε αυτή την ανακαίνιση το γραφείο μας  δημιούργησε μια custom  μοντέρνα κουζίνα. Για να δώσουμε ζεστασιά στο χώρο, επιλέχθηκαν ξύλινα ντουλάπια για να προσθέσουν ένα φυσικό και φιλόξενο στοιχείο. Οι τόνοι του ξύλου συμπλήρωσαν τον μοντέρνο σχεδιασμό, δημιουργώντας μια αρμονική ισορροπία μεταξύ των κομψών σύγχρονων γραμμών και μιας άνετης ατμόσφαιρας.Η προσαρμοσμένη κουζίνα όχι μόνο εκπλήρωσε την επιθυμία του πελάτη για μια ζεστή εμφάνιση, αλλά παρείχε επίσης έναν πρακτικό και λειτουργικό χώρο για μαγειρική και οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Ανοιχτοί γκρι τοίχοι:

Οι ανοιχτοί γκρι τοίχοι λειτούργησαν ως ουδέτερο φόντο, επιτρέποντας στα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου να ξεχωρίζουν. Επιπλέον, η γκρίζα απόχρωση έφερε μια πινελιά κομψότητας στο σπίτι, ενισχύοντας τη ζεστή ατμόσφαιρα και δημιουργώντας μια οπτικά ελκυστική αντίθεση με τα ξύλινα ντουλάπια, τις custom κατασκευές και τον κρυφό φωτισμό LED.

el